Beëdigde notariële tolkdiensten

Bij het passeren van een akte dient de notaris op grond van artikel 42 lid 1 van de Wet op het Notarisambt gebruik te maken van een notaristolk als een van de partijen de Nederlandse taal niet of niet voldoende machtig is. De in te schakelen tolk dient niet alleen professioneel en vakkundig te zijn, maar is het verplicht dat de notaristolk beëdigd is en geregistreerd staat in het kwaliteitsregister van Bureau Wbtv (onderdeel van de Raad voor Rechtsbijstand/Ministerie van Veiligheid & Justitie).

Om de invloed van de aanwezigheid van de notaristolk tijdens het passeren van de akte tot een minimum te beperken, worden er door ons uiteraard enkel beëdigde en ervaren notaristolken ingezet die een specialisatie op het gebied van het notarieel recht hebben en de specifieke notariële terminologie beheersen.

Op deze manier kan worden voorkomen dat klanten de inhoud van de notariële akte niet begrijpen of onjuist interpreteren, met alle mogelijke consequenties van dien. Dit bewijst te meer dat de notaristolk een onmiskenbare schakel vormt tussen de notaris en zijn cliënten.

Om de kosten zo laag en zo concurrerend mogelijk te houden voor u, zullen wij altijd een notaristolk inzetten die zo dicht mogelijk in de buurt van uw opdracht werkzaam is. Door het direct invullen van het offerteformulier aan de rechterzijde van deze pagina, zullen wij u z.s.m. voorzien van een vrijblijvende offerte voor de inzet van uw notariële tolk.

tolken bij de notaris

Bijstand van een professionele en beëdigde notaristolk

Hieronder treft u een overzicht aan van een aantal notariële akten, waarbij onze beëdigde notariële tolken u tijdens het passeren ervan kunnen voorzien van een simultaan- of consecutieve vertaling:

  • Hypotheekakte
  • Akte van levering
  • Testament
  • Huwelijkse voorwaarden
  • Volmacht
  • Aandelenoverdracht
  • Akte van oprichting
  • Statutenwijziging

Onze overige diensten

Offerte aanvragen

Vul hieronder uw gegevens en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen en u voorzien van een passende en vrijblijvende offerte.

Verzend uw aanvraagformulier